autoua
×
Viktor Zagreba

Viktor Zagreba

Ошибка Оценка принята
72967 None
Последний визит: 25 января 2013
С нами с 22 августа 2012
Записи: 3

Записи

Новые ПДД приняты Кабмином
19 февраля 2013 в 07:30 36 комментариев

Олексію, дякую за цитату від поважного норвезького науковця Руне Елвіка - він один зі світових гуру у цій сфері. Я читав не одну його статтю, всі дуже якісні. Однак як людина, яка глибоко вивчає тему БДР і пише на цю тему магістерську роботу, хочу зауважити, що застосовувати дані досліджень у Швеції 1980-х років до Україну 2010-х можна тільки з дуже великою натяжкою. Я особисто на 100% погоджуюсь з вами, що застосування фар позитивно впливає на безпеку, тому сам завжди їжджу на ближньому світлі і всім знайомим рекомендую. Але якщо мене спитають, чи вплине це нововведення на аварійність в Україні у 2013 чи 2014 році, то моя відповідь - скоріш за все, ні. У нас, на відміну від Швеції, є інші, значно "важчі" і поширеніші причини аварій, з якими треба боротисть в першу чергу - speeding, drink-driving, reckless and aggressive driving (вибачте за іноземну мову). А норми ПДР про фари, жилетки і шини - це банально імітація діяльності, аби показати, що ДАІ хоч щось робить. Ці норми можуть знизити аварійність і смертність на 0,5%, а інші фактори за цей самий період її піднімуть на 15%. Також вам цікаво може бути дізнатися, що найбільша смертність в Україні фіксується якраз в місяцях, на які це нове правило не поширюється - на літо і початок осені. Пік припадає на серпень і вересень.

Азарова устраивает автомобилизация страны
25 января 2013 в 07:37 18 комментариев

Дякую автору за цікавий матеріал, хоча маю одне зауваження - посилатися на Вікіпедію це трохи дурний тон ;) Там явно застарілі дані. Навіть на world bank дані 2-річної давності. А по суті, як не дивно від мене це чути, але старічок Азіров в даному випадку інтуїтивно правий. Я якращ нещодавно думав про це. Якби у нас в Україні зараз автомобілі стали як в США чи як в Бельгії, коли за 1500 євро чи баксів можна купити непогану 10-річну тачку на ходу, то це справді було б гірше для України, ніж нинішня ситуація. Тому що вірно вже сказали в коментах про недостатню інфраструктуру в містах. Затори вже звичне явище не тільки для Києва чи Дніпра, але навіть для Франківська і Ужгрода. Двори в містах, навіть в Коломиї чи Ніжині, вже переповнені від припарковних машин. Всі ви це бачите. В США чи Бельгії такого нема - там або став залізяку на своїй приватній землі, або плати великі суми. Плюс, ніякого менеджменту безпеки дор.руху в Україні немає в принципі, норми проектування доріг застарілі, енфорсмент ніякий. Зростання кількості авто за таких умов автоматично призведе до зростання кількості ДТП і смертей (чиста теорія ймовірності). А те, що в нас автомобілізація нижче, ніж в Польщі - нічого страшного, не засмучуйтесь ;) Зате в нас поїзди кращі (і це факт:). І саме залізницю насправді треба розвивати, як і міський громадський транспорт, і велосипеди. А не мріяти про "американізацію".

Toyota Corolla — самый продаваемый автомобиль в мире
22 августа 2012 в 15:35 5 комментариев

Таке враження, що цей рейтинг складений на основі ринку США, або ж ринок США займає дуже велику частку у світовому ринку (що дивно з огляду на гігантські ринки Китаю, Індії і Європи). Королл в США тут справді, як собак нерізаних (я пару тижнів брав на прокат одну - класна, простора машинка, хоча в керуванні надто "жіноча"). Джетти теж дуже популярні, в седані і універсалі (вони Golf Variant називають теж Jetta), Фокусів нових багато продається (теж брав покататись - приємні враження!).

3 записи
Показать старый профиль на форуме